5. Maak alles in één pan

Heb je écht zo’n hekel aan de afwas doen? Probeer dan eens éénpansgerechten. Hierbij kook je alles in dezelfde pan, waardoor je een stuk minder afwas hebt. Ideaal voor als je een beetje lui bent. Probeer bijvoorbeeld eens dit eenpansgerecht met rijst, kip, broccoli en kaas of dit gerecht met kip en champignon in romige saus.

6. Weken

Als je iets gebruikt hebt, spoel het dan meteen af, vooral als er saus of soep inzat! Ook helpt het om borden, kommen en pannen met eten dat snel vast gaat zitten meteen te vullen met heet water en een beetje afwasmiddel. Dit scheelt later veel geboen en ellende.

7. Ga opgeruimd naar bed

Probeer je afwas nooit te laten staan tot de volgende dag. Maak dit de gouden regel in je huis, ook al is het al laat!

8. Denk na over de consequenties

Ben jij iemand of ken je iemand die afwas lang laat staan? Denk dan na over de consequenties: schimmel, fruitvliegjes en ander ongedierte komt al gauw om de hoek kijken als je etensresten laat staan. Als een opgeruimde keuken niet genoeg motivatie is, maak dan dit je motivatie.

9.  Handschoenen en zeep

Koop fleurige rubberen handschoenen en lekker ruikend afwasmiddel. Soms zijn het de kleine dingen die je blij kunnen maken en het taakje iets minder erg maken.

10. Laatste redding

Of… laat alles staan totdat al je servies op is. Dat kan ook natuurlijk ;).

Pagina 2/2

Lees ook: Aardappelpuree over? Maak dan het chique en makkelijke Pomme Duchesse

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Kookfans