Tjitske
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1/2 witte ui
  • 450 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram rijst
  • 600 milliliter kippenbouillon
  • 400-500 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram (pittige) geraspte kaas
  • Zout en peper

Dit eenpansgerecht staat in een handomdraai op tafel

Soms zijn we in de keuken nou eenmaal liever lui dan moe. Dus als wij met één pan toch een heerlijke maaltijd weten te bereiden, zijn wij helemaal gelukkig. Dit gerecht combineert gezonde broccoli met magere kip en rijst. Die toevoeging van kaas, ach, je moet wel een beetje genieten, natuurlijk! Wij zijn in ieder geval fan.

En het is ook nog eens heel makkelijk, zo’n eenpansgerecht.

Zo maak je het:

  • Snipper de ui en snijd de kipfilet in hapklare stukjes. Snijd ook de broccoli alvast in roosjes en was deze.
  • Verhit in een grote pan twee eetlepels olijfolie boven gematigd vuur en bak hierin de ui totdat-ie glazig ziet.
  • Strooi zout en peper over de rauwe kipstukjes en voeg dit toe aan de pan. Draai het vuur iets hoger naar middelhoog.
  • Bak de kip bruin. Snijd ondertussen de knoflook in stukjes en voeg deze zodra de kip mooi bruin ziet toe. Bak dit 1 minuut mee.
  • Duw de kip aan de kant en voeg nog een eetlepel olijfolie toe.
  • Voeg de rijst toe en bak dit heel even.
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Draai dan het vuur omlaag zodat de boel een beetje suddert.
  • Kook de rijst en kip gaar in zo’n 12 minuten.
  • Voeg de broccoliroosjes toe en meng. Doe het deksel op de pan en kook het geheel nog eens 8 minuten om de broccoli en rijst zacht te maken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg een kwart van de kaas toe. Meng dit.
  • Strooi de rest van de kaas over het gerecht en doe nog even het deksel erop om te laten smelten. Je kunt in plaats hiervan ook het hele gerecht in een ovenschaal doen om nog een paar minuutjes in de oven te laten smelten en te bruinen (of, als je pan ovenbestendig is, deze in de oven zetten).
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aardappelpuree over? Maak dan het chique en makkelijke Pomme Duchesse

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Girl Who Ate Everything | Beeld: Videostill