Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels (ongezouten) boter
  • 250 gram champignons
  • 1 middelgrote ui
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels bloem
  • 480 milliliter (half)volle melk
  • 120 milliliter (natriumarme) kippenbouillon
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, gesneden
Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels (ongezouten) boter
  • 250 gram champignons
  • 1 middelgrote ui
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels bloem
  • 480 milliliter (half)volle melk
  • 120 milliliter (natriumarme) kippenbouillon
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, gesneden

Dat scheelt je een hoop afwas

Soms hoeft het koken niet moeilijk te zijn. Al die uren jezelf uitsloven in de koken, daar hebben we simpelweg soms de tijd niet voor. Helemaal als dan vervolgens het hele aanrecht ook nog eens vol staat met vieze vaat. Wil je iets simpels, snel en lekkers bereiden? Dan is dit eenpansgerecht met romige kip en champignons dé uitkomst!

Zo simpel kan het zijn!

Zo maak je het:

  • Droog de kip af met wat keukenpapier. Bedek de filets met wat zout en peper naar smaak.
  • Verhit de olie in een grotere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en schroei tot ze een diepbruine kleur aan de onderkant hebben, ± 5 tot 7 minuten.
  • Draai met een tang en schroei aan de andere kant tot deze bruin van kleur is, ± 5 tot 7 minuten. Leg de kipfilets op een bord en zet opzij.
  • Verlaag de hitte tot medium en smelt de boter in de pan. Voeg de champignons, ui, knoflook, wat zout en peper toe en kook, af en toe roerend gaar, ± 7 minuten.
  • Voeg de bloem toe, roer de groenten gelijkmatig om en kook gedurende 1 minuut. Roer de helft van de melk en bouillon erdoor totdat er geen klontjes in het meel overblijven. Voeg later de andere helft toe. Breng dit aan de kook.
  • Zet het vuur lager en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Leg de kip terug in de pan en laat sudderen tot de saus verdikt is. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en de peterselie voor het serveren.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Een steak van… bloemkool?! Geloof ons, iedereen gaat dit gerecht heerlijk vinden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill