20 december 2017

Het is supermakkelijk om te maken

Het kan soms verrekte lastig zijn om te bepalen hoeveel je van welke ingrediënten nodig hebt voor de juiste verhoudingen. Was het moment weer daar dat je er compleet naast zat en heb je een heleboel aardappelpuree over? Geen zorgen, je kunt er deze heerlijke Pomme Duchesse van maken!

Heb je geen aardappelpuree maar wil je deze zogenoemde Hertoginnenaardappelen toch maken? Volg dan precies het ingrediëntenlijstje hieronder. Heb je de puree al? Laat dan de aardappelen weg.

Dit heb je nodig:

  • 1,3 kilo gekookte aardappelen
  • 110 gram zachte boter
  • 115 gram sour cream
  • 4 eidooiers
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • snufje nootmuskaat

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de gekookte aardappelen in een grote kom en prak ze fijn met een stamper.
  • Voeg daarna de sour cream, boter, eidooiers, zout, peper en nootmuskaat toe. Roer het mengsel tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Doe het aardappelmengsel daarna in een spuitzak en spuit rozetten van ongeveer 4 centimeter op de bakplaat.
  • Bak de Pomme Duchesse daarna in ongeveer 25 minuten gaar.

Lees ook: Geniaal: op déze manier kook je de aardappelen twee keer zo snel gaar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Made by Ellen