TikTok-hack: zo kun je je aluminiumfolie weer goed afscheuren

TikTok heeft weer de gouden tip!

Aluminiumfolie is een onmisbaar product in de keuken. Je vouwt het makkelijk over je bord eten en het blijft lekker warm. Tenminste, als je het op de juiste manier afscheurt. Wanneer je dit niet doet, krijg je verschillende afgescheurde lagen waar je weinig mee kunt. Dankzij deze TikTok-hack is dat gelukkig verleden tijd.

Aluminiumfolie

Niets is zo vervelend als een rol aluminiumfolie met verschillende afgescheurde lagen. Je krijgt geen fatsoenlijk stuk meer van de rol af en de verschillende lagen stapelen langzaam op. Zonde! Gelukkig is daar TikTok, die ons altijd weet te verbazen met handige hacks. Van het schoonmaken van de airfryer tot het pellen van een ei: onze beste keukenhacks zijn afkomstig van TikTok. En het herstellen van je aluminiumfolie is daar een goed voorbeeld van.

Propje

Volgens TikTok-gebruiker Robbie Bell is de oplossing namelijk heel handig. Hoe het werkt: scheur verschillende stukken van de rol en vouw het tot een propje. Veeg met het propje langs de afgescheurde randen, zodat deze weer glad worden. En ja hoor, je aluminiumfolie is weer helemaal klaar voor gebruik. Bekijk hieronder hoe het werkt!

@robbiebell8 Best kitchen hack ever by my boy Shaun Hurrell @barriocomida one of the UK’s best chefs. #kitchenhack #cookinghack #foodhack ? original sound – ? Robbie Bell ?

Chef-kok

Dit handige trucje lijkt een van grootmoeders geheimen, maar niets is minder waar. De oorspronkelijke tip komt namelijk van Shaun Hurrell, een chef-kok uit Groot-Brittannië. Hij gebruikt de hack in zijn eigen keuken, en dat gaan wij voortaan ook doen. Wat een goed idee!

Lees ook: Zit er verschil in de matte en glanzende kant van aluminiumfolie?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Pexels