Jaimy Boer

Een kind kan de was doen!

Ben jij ook zo dol op de airfryer? We gebruiken hem voor het bakken van zoete snacks zoals gevulde cannoli, maar ook voor het bereiden van vlees en friet. Als je hem veel gebruikt, dan dien je hem ook regelmatig een grondige schoonmaakbeurt te geven. Met deze handige tip wordt hij weer spic en span!

Afwasmiddel en heet water

Restjes van je baksels blijven altijd achter in het mandje van je airfryer. En soms wordt het wel een heel gedoe om ze eruit te krijgen, omdat ze simpelweg vastzitten in de gaatjes. Gelukkig is daar TikTok, die ons blij maakt met een wel heel handige hack. Het enige wat je nodig hebt is afwasmiddel en heet water. Is het echt zo makkelijk? Jazeker!

TikTok-hack

Tiktok-gebruiker @mnscleaningservices laat zien hoe ze haar vieze airfryer mandje schoonmaakt. Ze doet een beetje afwasmiddel in het mandje en vult hem daarna voor de helft met water. Vervolgens zet ze het mandje weer in de airfryer en laat ze hem voor een paar minuten op de middelste stand staan. Hiermee weken de restjes vet makkelijk los. Daarna giet ze het bakje weer leeg. Nog even een paar keer afspoelen met heet water en hij is weer mooi schoon.

@mnscleaningservices #cleantok #airfryercleaninghack #airfryer #cleantokuk #cleaninghacks ? original sound – Melissa Marshall

Wegwerpbakjes

Met deze hack hoef je voortaan nooit meer te schrobben om alle vetplekjes en restjes eten weg te krijgen. Binnen een paar minuten is het mandje van je airfryer namelijk weer helemaal schoon. Wil je het liever niet meer schoonmaken, dan kun je er ook nog voor kiezen om speciale wegwerpbakjes te kopen. Deze bakjes zijn vaak van papier gemaakt en kun je eenvoudig in het mandje leggen. Als je eten klaar is, haal je het eruit en blijft je airfryer nog steeds mooi schoon.

Lees ook: Maak jij je airfryer grondig schoon? Dit onderdeel vergeten we steeds

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok @mnscleaningservices | Beeld: Kookfans