Voor eens en altijd het antwoord op deze vraag

Het is je vast wel eens opgevallen dat een rol aluminiumfolie altijd een matte en een glanzende kant heeft. Waar deze verschillende kanten voor bedoeld zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Zit er eigenlijk wel verschil in? Een aluminiumfoliefabrikant geeft duidelijkheid. 

Verschillende meningen

Er zijn verschillende meningen over de twee kanten van aluminiumfolie. De ene groep beweert dat het wel degelijk uitmaakt welke kant je bovenop doet, anderen vinden dat onzin en zeggen dat beide kanten dezelfde werking hebben. Volgens verschillende topkoks die zeggen dat het wél uitmaakt, moet je gerechten die je warm wilt houden inwikkelen met de glanzende kant naar binnen en de matte kant bovenop. Waarom? Op die manier zou de glanzende kant de warmte reflecteren, waardoor het eten warm blijft. De matte kant zou daarnaast ook de warmte vasthouden.

Zelfde werking

Niet iedereen is overtuigd van deze theorie. Tegenhangers stellen juist dat het helemaal niet uitmaakt hoe je de folie gebruikt, omdat beide kanten dezelfde werking hebben. Het zou alles te maken hebben met het productieproces. Wanneer de folie door de machine wordt gerold, zou de ene kant van de rol er glimmend uitkomen, en de andere dus dof. Beide argumenten klinken logisch, maar wat is de waarheid?

Het verlossende antwoord

De woordvoerder van aluminiumfoliefabrikant Toppits komt met het verlossende antwoord op deze discussie. Hij stelt dat het helemaal niet uitmaakt welke zijde je gebruikt, omdat ze precies hetzelfde werken. Dat de matte kant de warmte zou vasthouden, is dus een fabeltje. In vervolg kun je dus zonder nadenken een stuk aluminiumfolie over je gerecht vouwen, want het doet sowieso zijn werk. Weten we dat ook weer!

Ook lekker: Zo maak je de allerlekkerste gekruide aardappels uit de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock