Wat een handige truc!

Staat koken zonder knoflook niet in jouw woordenboek? Wij begrijpen dat goed. Een gerecht zonder knoflook heeft voor ons namelijk veel minder smaak. Het enige nadeel: knoflook ligt altijd in de weg. Gelukkig is daar TikTok die een hele handige hack voor ons heeft! 

Feel Good Foodie

Kook jij liever al je gerechten met knoflook, lees dan vooral verder. TikTok-gebruiker Feel Good Foodie heeft namelijk de perfecte bewaartip. Want naast dat je het in een netje of zakje bewaard, kun je dit ook op een andere manier bewaren. Dit doe je door het vooraf te bereiden. Huh?

Knoflookpasta

Feel Good Foodie laat zien hoe je dit doet. Eerst pelt ze een hoop knoflookteentjes. Daarna gooit ze alle knoflook in de keukenmachine en blend het tot het eruit ziet als een pasta. Vervolgens doe je de knoflookpasta in een plastic zak en leg je het in de vriezer. In onderstaande filmpje zie je hoe Feel Good Foodie dit doet.

@feelgoodfoodieHow to freeze garlic – in case anyone else cooks with as much garlic as I do! ? #tiktokpartner #learnontiktok #garlic #kitchentips? original sound – Feel Good Foodie

Afbreken

Door de pasta over het zakje te verdelen en daarna in stukken te snijden, kun je de knoflook voortaan makkelijk pakken. Je kunt het namelijk gewoon afbreken. Dit scheelt een hoop ruimte en je hebt altijd een voorraad in aanslag. Ideaal!

Drie maanden

Volgens de video kun je het tot drie maanden in de vriezer bewaren. Dit is korter dan wanneer je verse knoflook koopt. Ook vind je in de supermarkt ook kant-en-klare puree, waarmee je hetzelfde effect krijgt. Toch lijkt het ons een perfect klusje om te doen wanneer er niets op tv is.

Zin om te koken met knoflook? Franse knoflooksoep met 16 tenen knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn |Beeld: Unsplash, Anshu A.