25 min.
2 pers.

Deze Franse knoflooksoep wordt ook wel Tourin à L’ail genoemd

Als iemand weet hoe je lekker kunt koken, dan zijn het de Fransen wel. Met een aantal ogenschijnlijk simpele ingrediënten kunnen ze de lekkerste gerechten in elkaar flansen. Neem nu eens deze knoflooksoep. Met vrij weinig ingrediënten maken ze een heerlijke delicatesse klaar. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan.

Zo maak je het:

  • Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en schenk de olijfolie erbij. Doe de tenen knoflook in de pan en laat opstaan tot de geur goed vrijkomt.
  • Roer beetje bij beetje de bloem bij de pan in. Roer tot de bloem is opgenomen door de boter voordat je weer een beetje bloem toevoegt.
  • Schenk daarna een beetje kokend water in de pan en roer tot de bloem het heeft opgenomen. Schenk vervolgens nog een beetje water in de pan, roer opnieuw goed. Schenk daarna al roerend de rest van het water in de pan.
  • Voeg een snufje zout toe en plaats de deksel bovenop de pan en laat 20 minuutjes op laag vuur staan.
  • Doe het eidooier in een kommetje en het eiwit in een ander kommetje. Klop beiden los. Schenk de rode wijnazijn bij het eiwit en roer goed. Schenk daarna heel langzaam het eiwitmengel in de pan, zodat het eiwit transformeert tot lange witte strengen in de soep.
  • Neem daarna een paar eetlepels van de soep en doe dit in het kommetje met het eigeel. Roer goed, om zo het eigeel te temperen. Schenk daarna het eigeelmensel in de soep en roer. Laat nog even opstaan.
  • Gril ondertussen een paar plakken stokbrood in een grillpan.
  • Verdeel de plakjes stokbrood over twee soepborden en schenk daarna de soep in de borden.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: kip met 40 teentjes knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kevin All over the World | Beeld: Videostill YouTube Kevin All over the World

Ingrediënten
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 16 tenen knoflook, doormidden gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter kokend water
  • Snufje zout
  • 1 ei, gesplit
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 stukjes stokbrood