Vivian

Binnen tien seconden hebben alle knoflookteentjes hun jasje uit

Een recept met tien knoflookteentjes? Dan zijn wij al snel om. Want zeg nou zelf: knoflook is de allerlekkerste smaakmaker. Toch kan het best een klusje zijn om zo’n hele knoflookbol te pellen. Eerder deelden wij al een hack met een glazen pot om knoflook te pellen, maar deze truc maakt het nóg makkelijker. 

Groot mes en wat kracht

Toen wij deze lifehack op TikTok zagen, viel onze mond open van verbazing. Is het zó makkelijk om een knoflookbol te pellen? Het enige wat je volgens TikTokker @olivares.barce nodig hebt, is een mes met een groot blad en een beetje kracht. Je snijdt de knoflookbol horizontaal doormidden en legt deze met de gesneden kanten naar beneden op tafel. Vervolgens sla je met het blad van het mes op de bovenkant van de knoflookhelften. Bam, één klap is all it takes. Na die klap kun je makkelijk het jasje van de knoflookteentjes afhalen.

@olivares.barce

#TikTokCooks

? original sound – Michael

Double check

Eerlijk is eerlijk: de video is duidelijk gemonteerd. Je ziet de knoflook op de achtergrond na de klap met het mes ineens veranderen. Dat viel ook andere TikTok-gebruikers op. Veel mensen geloofden dan ook niet dat deze lifehack echt werkt en probeerden het zelf uit. En wat blijkt? Deze knoflookpeltruc werkt écht. In ieder geval, ook voor TikTokker @buannldsma. Zij moest echter wat meer kracht gebruiken op het mes, maar het resultaat is hetzelfde: perfect gepelde knoflookteentjes. Ideaal!

@foodies

So its really been this easy the whole time ? #foodies (via @buannldsma )

? original sound – Foodies

Lees ook: Déze fout maken de meeste mensen wanneer ze kaas hebben gekocht

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash