Wie houdt er nu niet van een romig sausje?

Je hebt sausen in allerlei soorten en maten. Zoete saus, pittige saus, zoetzure saus. En dan heb je ook nog de romige sausjes. Smaken verschillen, dat is een feit, maar veel mensen houden wel van een romige saus. Ben je van plan binnenkort weer een dergelijk sausje te maken en zou je ‘m het liefst nóg romiger willen maken? Dan hebben wij de gouden tip voor je. 

Minimale inspanning voor een maximaal resultaat.

Smaakmakers

Een romige witte saus kan wonderen doen voor bepaalde gerechten. Mensen die niet van spruitjes houden, kunnen de groene minikooltjes soms wel naar binnen werken met een heerlijke kaassaus en witlof kan heerlijk op smaak gebracht worden met bijvoorbeeld een peterselie-preisaus. Het heerlijke aan deze sausjes is dat ze zo lekker romig zijn. Maar kan het ooit té romig worden? Wij vinden van niet. Ben jij het hier ook mee eens? Lees dan snel hoe je je saus nog romiger kunt maken.

Roomsaus

Je kunt zelf een roomsaus maken door een kant-en-klaar zakje aan heet water toe te voegen en te roeren, maar je kunt ook zelf een saus in elkaar flansen. Hoe je de saus ook maakt, het is makkelijk om ‘m romiger te maken. Ben je de saus aan het bereiden? Voeg dan een klontje ijskoude boter toe wanneer de saus kookt. De koude boter smelt in de saus en dit zal je saus uiteindelijk nog romiger maken. Kleine moeite, toch?

Lees ook: Recept: zalmfilet in een romige spinazie-champignonsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tips van Oma | Beeld: Videostill