Ingrediënten
  • 450 gram spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 30 gram roomboter
  • 180 milliliter slagroom
  • 80 gram roomkaas
  • 60 gram cheddarkaas, geraspt
  • 1 eetlepel verse bieslook, gesnipperd
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 5 eetlepels gerookte spekreepjes, gebakken (optioneel)
Christel
Ingrediënten
  • 450 gram spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 30 gram roomboter
  • 180 milliliter slagroom
  • 80 gram roomkaas
  • 60 gram cheddarkaas, geraspt
  • 1 eetlepel verse bieslook, gesnipperd
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 5 eetlepels gerookte spekreepjes, gebakken (optioneel)

Hoe eet jij je spruitjes het liefst?

We zitten momenteel in het spruitjesseizoen en daar plukken we graag de vruchten van. We eten regelmatig spruitjes op verschillende manieren. Je spruitjes roosteren en ze met een kaassaus serveren is overheerlijk. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de spruiten in een kom en schenk de olijfolie eroverheen en voeg zout en peper toe. Roer de spruiten om en leg ze op de bakplaat.
  • Doe de spruiten 8 á 9 minuten in de oven.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de slagroom toe.
  • Roer de cheddar kaas en roomkaas door de saus.
  • Voeg de bieslook, uienpoeder en zwarte peper toe. Roer goed door.
  • Roer de spruiten door de saus en vet een ovenschaal in.
  • Doe de spruitjes in de ovenschaal en verdeel eventueel de spekreepjes eroverheen.
  • Zet de oven op 190 graden en bak de spruitjes zo’n 35 á 40 minuten.
  • Eet smakelijk.

Lees ook: Je ontbijt overslaan blijkt niet zo slecht als gedacht

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: My Low Card Recipes | Beeld: videostill