Ingrediënten
  • 150 gram spaghetti
  • 1 ui
  • verse selderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kipfilet
  • 1 theelepel gemalen gember
  • snufje zwarte peper
  • 1 maggi bouillonblokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
redacteur
15-20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram spaghetti
  • 1 ui
  • verse selderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kipfilet
  • 1 theelepel gemalen gember
  • snufje zwarte peper
  • 1 maggi bouillonblokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis

Weinig tijd om te koken? Dan is deze bami het ideale maaltje!

Even geen zin in een Hollandse pot? Probeer dan eens deze heerlijke Surinaamse bami met kip! Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, binnen 20 minuten zet je hem al op tafel. Serveer dit gerecht eens met een omelet of wat extra groenten. Smullen maar!

Dit overheerlijke wereldgerecht zet je vliegensvlug op tafel.

Zo maak je het:

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op het pak.
  • Snijd de ui, selderij, kipfilet en knoflook in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na 2 à 3 minuten de kip, gember en een snufje zwarte peper toe. Bak de kip rondom bruin.
  • Voeg 1 verkruimeld maggiblokje en de tomatenpuree toe. na ongeveer 1 minuut voeg je de sojasaus en ketjap manis toe.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens ook de spaghetti toe.
  • Strooi wat fijngesneden selderij over de Surinaamse bami.

Tip: serveer de bami eens met een omelet!

Lees ook: Recept: krokante Chinese kip in zoetzure saus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill