Ingrediënten
  • Olie
  • 9 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 20 grote garnalen (gamba’s)
  • zout naar smaak
  • 2 theelepels chilisaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel azijn
  • 1 lente ui, in dunne ringen
11 februari 2019
10 min.
2 pers.

Het kost je maar tien minuten om dit heerlijke maaltje te bereiden

Ben je gek op garnalen en houd je ook wel van gerechten uit de Chinese keuken? Dan hebben we een goede kooktip voor je: maak eens garnalen in hoisinsaus. Een smakelijk gerecht dat ook nog eens heel makkelijk te maken is. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe olie in een ruime koekenpan- of wok. Voeg de knoflook toe wanneer de olie warm is. Laat zachtjes opstaan tot de knoflook licht is verkleurd.
  • Voeg de gamba’s toe en wat zout naar smaak. Schep even om en bak de gamba’s twee minuten op hoor vuur.
  • Voeg daarna de hoisin- soja- en chilisaus toe. Roer goed zodat de sausen zich vermengen met de gamba’s. Laat opnieuw twee minuten koken.
  • Voeg de azijn toe en meng opnieuw. 
  • Schep de gamba’s daarna op een bord en garneer met lente-ui. Serveer direct.

Lees ook: Recept: Chinese kip met cashewnoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube Sanjeev Kapoor Khanzana | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Olie
  • 9 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 20 grote garnalen (gamba’s)
  • zout naar smaak
  • 2 theelepels chilisaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel azijn
  • 1 lente ui, in dunne ringen