Ingrediënten
  • 2 zalmfilets (ongeveer 200 gram per stuk)
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine gele ui, fijngesneden
  • 10 champignons, in plakken gesneden
  • 120 milliliter witte wijn
  • 1/2 eetlepel verse citroensap
  • 100 gram spinazie
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • Plakken citroen, om te serveren.
  • Verse peterselie, fijngesneden
01 februari 2019
30 min.
2 pers.

Avondeten om blij van te worden

Na het werk nog uren in de keuken zwoegen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, is niet iets waar de meeste mensen blij van worden. Restaurant-waardige gerechten serveren komt wel weer in het weekend. Of toch niet? Heb je doordeweeks bezoek en wil je hen een maaltijd voorzetten om u tegen te zeggen? Maak dan deze heerlijke zalmfilet in een romige spinazie-champignonsaus.

Klaar in 30 minuten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de zalmfilet. Draai de zalmfilet om na zo’n 3 minuten en bak de andere kant.
  • Schep de zalmfilet uit de pan op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Doe de knoflook en ui in dezelfde pan.
  • Voeg na een 1 minuut de champignons toe en roer door.
  • Bak de champignons 3 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de witte wijn en het citroensap toe, kook 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en roer goed om, bak twee minuten.
  • Draai het vuur laag en voeg de Griekse yoghurt toe. Roer goed door.
  • Voeg de zalmfilet toe en bak 5 minuten.
  • Serveer de zalmfilet met plakken citroen en wat peterselie.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Broccoli met spekreepjes in een romige kaassaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 2 zalmfilets (ongeveer 200 gram per stuk)
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine gele ui, fijngesneden
  • 10 champignons, in plakken gesneden
  • 120 milliliter witte wijn
  • 1/2 eetlepel verse citroensap
  • 100 gram spinazie
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • Plakken citroen, om te serveren.
  • Verse peterselie, fijngesneden