Ingrediënten
  • 180 milliliter witte wijn (Chardonnay)
  • 240 milliliter slagroom (35 % vet)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 middelgrote preien, gewassen en in ringen gesneden
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
Christel
15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 180 milliliter witte wijn (Chardonnay)
  • 240 milliliter slagroom (35 % vet)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 middelgrote preien, gewassen en in ringen gesneden
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig

Hoewel het niet heel goed is voor de lijn zijn we er gek op: romige sauzen. Stiekem eten we het liefst een lekker sausje bij of door elk gerecht. Een saus die lekker is bij veel verschillende gerechten is deze peterselie-preisaus. Heerlijk bij vis, kip, steak of als saus over verschillende groentes of door de pasta. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de peterselie-preisaus?

  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg de prei toe, bak 2 minuten.
  • Roer door en voeg de witte wijn toe, laat 1 minuut op een hoog vuur staan.
  • Draai het vuur middelhoog en voeg de slagroom toe, laat de slagroom wat inkoken zodat er een dikkere saus ontstaat.
  • Draai het vuur uit en voeg de peterselie naar smaak toe.
  • Breng de saus vervolgens op smaak met een snufje zout en peper.

Tip: gek op kaas? Voeg dan wat geraspte kaas aan de saus toe, heerlijk! 

Lees ook: Eens wat anders dan een omelet: zo maak je een overheerlijke frittata met prei en ricotta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cooking Guide | Beeld: videostill