Zo weet je direct wat er mis is met het recept!

Koekjes bakken is niet alleen leuk om te doen, maar je hebt ook nog eens een ontzettend smakelijk eindresultaat. Althans: meestal dan. Soms blijkt het recept niet helemaal te werken, en dan moet je maar net kunnen uitvogelen waar het aan ligt. Kookfans helpt je een handje!

Koekjes bakken

Natuurlijk kun je voor je koekjes een simpele mix uit de supermarkt gebruiken. Niks mis mee. Maar om zelf vanaf 0 te beginnen en met je eigen recept een deeg te maken is toch altijd net iets lekkerder. Helaas, helaas, het gebeurt de Kookfans-redactie ook weleens: soms experimenteren we wat met het deeg maar komt het er gewoon niet goed uit. Maar hoe weet je dan precies wat er scheelt aan je recept? Nou, zo dus.

Spiekbriefje: wat is er mis met mijn koekjes?

Je koekjes zijn… Probeer eens om…
Chemisch van smaak en doen denken aan Play-doh qua textuur Minder bakpoeder te gebruiken
Droog, kruimelig en melig Minder bloem te gebruiken
Vettig en snel aangebrand Meer bloem te gebruiken
Te zoet, kruimelig van buiten en zacht van binnen Meer ei te gebruiken
Taai en hard Minder lang te mixen
Oneven qua smaak en textuur Niet alles in één keer te mixen
Smaakt als een zandkoekje, hard van buiten en zacht van binnen Meer suiker te gebruiken
Droog, kruimelig, met een geroosterde smaak Minder lang te bakken

Lekkere ideeën

Dus, met welk recept ga jij als eerste aan de slag? Waag jij je dit weekend aan deze chocoladekoekjes met Baileys? Of ga je toch liever voor deze overheerlijke red velvet-koekjes met roomkaasvulling? Misschien houd je het liever bij een klassieker. In dat geval zijn deze spritsen van Robèrt van Beckhoven een echte aanrader. Kortom: genoeg te kiezen. En met bovenstaande cheat sheet mislukken je koekjes (bijna) nooit meer.

Lees ook: Recept: chocolate chip cookies met Oreo-vulling

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Pexels