Ingrediënten
  • 227 gram boter, zacht
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 291 gram bloem
  • 50 gram ongezoete cacaopoeder
  • 1 1/4 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 8 eetlepels Baileys
  • 160 gram witte chocolade chips
Vivian
20 + 120 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 227 gram boter, zacht
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 291 gram bloem
  • 50 gram ongezoete cacaopoeder
  • 1 1/4 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 8 eetlepels Baileys
  • 160 gram witte chocolade chips

Met een flinke scheut Baileys zijn deze chocoladekoekjes nóg lekkerder

Met deze koude temperaturen zitten wij het liefst op de bank met een grote mok warme chocolademelk in de ene hand en een lekker chocoladekoekje in de andere hand. Deze chocoladekoekjes met Baileys zijn dan ook alles wat we willen en meer. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Klop in een aparte kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout tot alles goed gemengd is.
  • Gebruik een elektrische mixer om de boter, suiker, eieren en vanille luchtig samen te kloppen. Voeg een eetlepel per keer de Baileys toe en schraap langs de zijkanten van de kom.
  • Voeg het droge ingrediëntenmengsel toe en blijf mengen tot alles gemengd is.
  • Roer ook de chocolate chips erdoor. Zet het deeg 2 uur in de koelkast.
  • Rol of schep het deeg in balletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Bak 8-10 minuten op 180ºC.
  • Verwijder de koekjes van de bakplaat en leg ze voorzichtig op een rek om af te koelen. Bewaar het eventueel resterende deeg tot gebruik in de koelkast.
  • Geniet van de chocoladekoekjes met Baileys! Ook lekker met deze warme chocolademelk met Baileys en mini marshmallows.

Ook lekker: Recept: Baileys Red Velvet Cupcake Martini

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Videostill