28 januari 2022
Redactie Kookfans

Gelukkig heeft dit verhaal een happy end!

Eerder deze week was opeens de hashtag ‘#hema’ bijzonder populair op Twitter. De reden? De 54-jarige Gudrun van Steenbergen liet weten blij te zijn met de versoepelingen zodat zij weer koffie kon drinken bij de HEMA. Daar hadden veel Twitteraars vervolgens weinig aardige woorden voor over. Gelukkig zijn er ook volop mensen die het voor haar opnemen, én doet de HEMA zelf ook nog een duit in het zakje.

Koffie bij de HEMA

Het was een simpel interview dat leidde tot een mooie krantenkop. Wat vond Gudrun van Steenbergen van de versoepelingen? Ze liet weten blij te zijn: “Eindelijk weer koffie bij de HEMA.” Maar een hoop Twitteraars gingen met die krantenkop aan de haal. “Noem het geen versoepeling, koffie van de HEMA is niet te zuipen”, schrijft iemand. Weer een ander citeert Gerard Reve bij de foto van Van Steenbergen, waarin te lezen valt dat de HEMA een ‘geneesmiddel tegen de heteroseksualiteit’ zou zijn. Tja. Vroeger leerde je nog wel eens dat als je niks aardigs te zeggen had, dat je dan beter gewoon niks kon zeggen. Op Twitter lijkt die les echter regelmatig vergeten te zijn.

Lieve reacties

Maar gelukkig zijn er ook genoeg mensen die het voor Van Steenbergen opnemen. “Bedenk wel dat voor sommige mensen koffie en gebak op zo’n plek de enige betaalbare vorm van luxe is die óók voelt als ‘uit’”, schrijft iemand. Een ander laat weten ‘dat denigrerende gedoe’ helemaal zat te zijn: “Misschien is het voor die persoon met weinig geld het enige sociale verzetje mogelijk. Maar tweet vooral weer over je dure diners, reizen en spullen.”

Eind goed, al goed

Uiteindelijk verschijnt ook Gudrun van Steenbergen zélf op Twitter. “Lieve allemaal, heel erg bedankt voor de leuke reacties. En wat de niet zo aardige reacties betreft: mijn koffie en tompouce zullen er niet minder om smaken.” Precies! Maar daarmee is dit mooie verhaal nog niet afgelopen. Ook de HEMA zelf wordt er namelijk bij gehaald, en zij zien Gudrun natuurlijk maar wát graag terug. “Stuur ons even een DM met je mailadres en dan zijn de komende kopjes koffie en tompoucen van de zaak”, laten ze weten. Toch nog een happy end, dus. Wij hebben nu overigens ook direct zin in zo’n lekkere HEMA-tompouce…

Lees ook: Te vroeg voor paaseitjes? HEMA komt met Valentijnseitjes

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Best Social Media 1, 2 | Beeld: Brunopress