Ingrediënten
  • 110 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 70 gram lichtbruine suiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 225 gram bloem
  • Snufje zout
  • Snufje baking soda
  • 160 gram chocoladedruppels
  • 12 Oreo’s
Christel
40 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 110 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 70 gram lichtbruine suiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 225 gram bloem
  • Snufje zout
  • Snufje baking soda
  • 160 gram chocoladedruppels
  • 12 Oreo’s

Het beste van twee werelden

Voor een chocolate chip cookie zijn wij altijd wel te porren. Helemaal als deze koekjes zelf zijn gebakken. Alleen een chocolate chip cookie is al erg lekker, maar combineer deze koekjes met Oreo’s en je hebt een hemels hapje.

Wanneer ga jij deze koekjes maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de chocolate chip cookies?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een muffinvorm voor 12 muffins in met een beetje boter.
  • Doe de boter, de kristalsuiker en de lichtbruine suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een geheel.
  • Voeg het ei en vanille-extract toe en mix opnieuw tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Voeg de bloem, het zout en de baking soda toe en mix opnieuw tot een geheel.
  • Roer de chocoladedruppels door het deeg.
  • Rol 24 balletjes uit het deeg.
  • Pak 2 balletjes en 1 Oreo. Leg het koekje bovenop een deegballetje en leg daarop ook weer een balletje. Druk het deeg aan, zodat het hele koekje wordt bedekt met deeg. Herhaal met de rest van het deeg en de Oreo’s.
  • Leg de balletjes in de muffinvorm.
  • Bak de koekjes gaar in 16 minuten en laat 5 minuten koelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Met deze tips maak je de lekkerste chocolate chip cookies 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Belly Full | Beeld: Videostill