Sabine

Het zijn smakelijke manieren

Een hoge bloeddruk is iets wat je vaak niet merkt, maar wat wel desastreuze gevolgen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hartaanval, beroertes of nierfalen. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo ver te komen en zijn dit uitersten. Toch is het niet verkeerd om je bloeddruk in de gaten te houden. Wil jij je bloeddruk op een smakelijke manier verlagen? Geef deze voedingsmiddelen dan eens een kansje.

Fruit en groentes
Eet elke dag twee stuks fruit en drie porties groenten en zorg ervoor dat je niet te veel zout eet. Volgens voedingsspecialist Rosanne Rust kun je op deze manier je bloeddruk met vijf tot dertien punten verlagen. Eet het als een simpele snack of combineer het met je lunch.

Sla het zout over
Oké, in dit geval gaat het om het niet eten van iets, maar om het laten staan van iets. Zorg ervoor dat je niet meer dan 6 gram zout per dag eet. Verminder je zoutinname, indien je boven de zes gram zit, en je hartgezondheid zal verbeteren en je bloeddruk zal verlagen. Weet je niet hoe je je eten dan smaak kunt geven? Gebruik deze voedingsmiddelen dan om je eten meer smaak te geven

Snack noten
Een handje noten kan al bijdragen aan een lagere bloeddruk. Noten zijn niet alleen rijk aan calcium, magnesium en kalium, maar ze zitten ook vol plantaardige antioxidanten en aminozuren.

Drink een bak koffie of kopje thee
Dacht je dat koffie (of thee) je bloeddruk juist verhoogt? Dan hebben we fijn nieuws voor je, dat is namelijk niet het geval. Koffie en thee bevatten veel antioxidanten, potassium en ponyfenol. Van deze stoffen is bekend dat het de bloeddruk verlaagt. Wel heeft andere onderzoek uitgewezen dat te veel koffie ook niet goed is. Houd het op drie koppen per dag. Optimaal resultaat? Drink het dan met melk. De magnesium, calcium en potassium in melk versterken het effect.

Lees ook: Is voorverpakt fruit net zo gezond als vers fruit? Dít is het antwoord

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels