Desy

Haal meteen een zak walnoten in huis!

Dat noten veel vetten bevatten die goed zijn voor je lichaam is inmiddels welbekend, maar dat ze je ook kunnen helpen bij het afvallen, dat wisten we nog niet! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de gezonde omega-3 vetzuren in walnoten ervoor kunnen zorgen dat jij wat vet kunt verliezen. 

Iedere dag een handje walnoten kan zeker geen kwaad!

Dieet
Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van een handjevol walnoten helpt bij het afvallen. Het onderzoek is gedaan met 245 vrouwen met overgewicht tussen de 22 en 75 jaar. De vrouwen werden willekeurig gekozen voor een bepaald dieet; de ene groep deed een dieet zonder een handje walnoten per dag en de andere groep deed een dieet mét een handje walnoten per dag.

Gewicht verloren
Na het dieet maar liefst zes maanden te hebben volgehouden werden de resultaten verzameld. Wat bleek, de vrouwen die walnoten hadden gegeten waren gemiddeld 8% van hun gewicht verloren. Ook was het cholesterol van de groep die walnoten had gegeten beduidend lager dan in de andere groep. Ook de kans op diabetes, hartziektes en ademhalingsproblemen verlaagde in deze groep. De noten, die overigens ook nog eens je humeur kunnen verbeteren, kunnen dus zorgen voor een gezond gewicht. Kopen die zak!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron en beeld: in archief