26 januari 2018
Sabine

linzen
Dít is dus het verschil 

De linze is een peulvrucht die in onze keuken niet eens superveel gebruikt wordt, maar wel een verrijking is voor veel gerechten. Het is een smaakmaker voor in je salade, het geeft je soep een beetje jeu en je kunt de peulvrucht prima gebruiken om er een burgertje van te maken. De linzen verschillen in kleur, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de kleuren?

Bruine linzen
De bruine linzen worden wellicht het meest genuttigd en hebben een milde en aardse smaak. Deze peulvrucht behoudt zijn vorm wanneer je ‘m bereidt. Bruine linzen zijn er in verscheidene formaten. De donkerbruine en kleinste linzen worden de Beluga-linzen genoemd. Deze smaken nog net wat anders. De aardse smaak is bij deze linzen ook wat sterker aanwezig.

Groene linzen
Ga je een salade bereiden? Dan kun je het beste groene linzen gebruiken. Ze hebben een peperachtige smaak en een stevige structuur. Omdat ze wat steviger zijn, moet je ze ook langer koken dan bruine linzen.

Rode linzen
Maak je een curry of een soep en wil je dit een extra smaakje geven? Dan kun je het beste gaan voor rode linzen. De linzen kunnen de soep dikker maken en hebben een zoete smaak, wat zeker een verrijking kan zijn voor een heerlijk currygerecht. Roze linzen worden in winkels ook wel verkocht als gele linzen. 

Lees ook: Met slechts een paar ingrediënten maak je deze overheerlijke kokos-curry

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay