Christel

Laat het zout wat vaker staan!

De ongezouten waarheid liegt er niet om: we eten per jaar 1 kilo zout te veel. Zo blijkt uit de zoutmeter van de nierstichting. Desalniettemin passen veel mensen hun zoutconsumptie niet aan. Tijd om daar verandering in te brengen. Op deze manieren breng je je maaltje op smaak zónder daar zout aan toe te voegen.

Zo geef je je eten meer jeu zonder zout toe te voegen.

Citroen
Zet je vanavond een lekker visje op tafel? Breng deze lekkernij dan niet op smaak met zout, maar met wat citroensap en dille. Citroensap is daarnaast niet alleen lekker op vis, maar ook erg lekker door of als saladedressing. Gebruik bovendien niet alleen het sap, maar ook de rasp van de citrusvrucht om je gerecht een frisse boost te geven. In plaats van citroen kun je ook een keer gember gebruiken om een ware smaaksensatie van je gerecht te maken.

Sla het koken over
Veel mensen koken hun groentes, maar je kunt broccoli, bloemkool, boerenkool of een andere groentes veel meer smaak geven door ze te grillen of te roosteren. Dit kun je ook doen met andere voedingsmiddelen, bak het niet maar gril, stoof of rooster het.

Wees geen vrek met verse kruiden
Basilicum, bieslook, peterselie, koriander, tijm, rozemarijn; gebruik het allemaal in de keuken. Deze kruiden kunnen je maaltijd verrijken. Ook specerijen als kaneel, kurkuma, oregano en nootmuskaat kunnen je eten een kick geven.

Knoflook
Wees niet bang voor een beetje knoflook, want deze smaakmaker mag niet ontbreken als je zoutloos en smaakvol wilt koken. Ongeacht wat voor eten je je eten klaarmaakt; een teentje knoflook mag vrijwel nooit ontbreken.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels