Handig: zo pel je heel makkelijk een perzik

Dit hadden we eerder willen weten!

Wij zijn dol op perzik en gebruiken het dan ook vaak als ingrediënt in een salade of cocktail. Voordat je aan de slag kan, moet je altijd eerst de perziken pellen. Gelukkig bestaat er een tip waarmee je dat heel makkelijk doet. En nee, je knijpt hiermee de perzik niet kapot. 

Rijp of niet rijp

Wat je misschien al wel wist, is dat een perzik een steenvrucht is. Dit is een verzamelnaam voor fruit dat een harde pit bevat. Naast dat de pit soms moeilijk te verwijderen is als de perzik nog niet rijp is, geldt dit ook voor de schil. Bij een rijpe perzik zal de schil namelijk makkelijker loskomen dan bij een perzik die niet rijp is. Controleer daarom eerst of de vrucht rijp is door zacht met je duim in het fruit te drukken. Als de huid terugveert, weet je dat-ie rijp is.

Pellen maar!

Het pellen van een perzik gaat heel eenvoudig en daar komt geen schilmeisje aan te pas. Het enige dat je doet is voorzichtig een kruisje aan de onderkant van de vrucht maken. Nu kun je ervoor kiezen om de schil via de loslatende uiteindes te pellen, maar leert Culy.nl ons dat daar ook een andere manier voor is. Na het kerven van een kruisje dompel je ze voor veertig seconden onder in een pan met net gekookt water. Leg ze daarna in een bak met ijswater en laat ze flink afkoelen. Hierdoor blijft je perzik heerlijk van smaak!

Inspiratie

Nu de perziken gepeld zijn, kun je aan de slag met het gerecht. Heb je geen inspiratie? Maak voor een zonnige dag dit recept voor perzikkruimeltaart. Of kies voor een voedzamer gerecht, zoals deze perzik en burrata caprese. Of wat dacht je van een whiskey-perzikcheesecake? De keuze is reuze!

Lees ook: Dit is de beste manier om je perziken te bewaren!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy, Max Vandaag | Beeld: iStock