Wij kopen meteen een bakje van dit rode fruit!

Of je ze nu door een rijke salade of zoete taart doet: aardbeien zijn altijd een goed ingrediënt om te gebruiken. Ze zorgen namelijk voor precies de juiste zoete smaak aan je gerecht. Naast dat ze lekker zijn, hebben ze ook een hoop voordelen voor je lichaam. Benieuwd welke dit zijn? We zetten ze voor je op een rijtje! 

1. Frisse huid

Aardbeien bevatten veel vitamine C. Een lichaam dat daar veel van binnenkrijgt, gaat meer collageen aanmaken. Dat zorgt ervoor dat de huid er frisser en voller uit blijft zien. Ook ontstaan er minder snel rimpels, fijne lijntjes en andere voortekenen van veroudering. De zoektocht naar de fontein van de eeuwige jeugd kan dus worden stopgezet: het eten van de rode vrucht werkt net zo goed.

2. Sterk immuunsysteem

Als je aan fruit denkt dat je immuunsysteem een boost geeft, zie je waarschijnlijk als eerst sinaasappels voor je. Aardbeien zijn echter ook een erg goede optie voor dat doel. De vitamine C zorgt er niet alleen voor dat je huid mooi blijft, maar versterkt ook je immuunsysteem. Wil je jezelf dus beschermen tegen een verkoudheid of griepje, dan is het een goed idee om elke dag een paar aardbeien te eten.

3. Minder last van allergieën

Aardbeien zorgen voor een bescherming tegen allergieën. Dit komt door hun ontstekingsremmende werking en doordat ze fisetine bevatten. Dat zorgt ervoor dat ons immuunsysteem ontstekingsreacties bij potentiële allergieën onder controle kan houden.

4. Beter humeur

De zaadjes in aardbeien bevatten alfa-linoleenzuur, een zuur dat ervoor zorgt dat we ons lekker in ons vel voelen. Zeker in combinatie met een dieet vol noten en vette vis doen aardbeien wonderen voor je mentale gezondheid. Zit je in een dipje? Dan is een bakje aardbeien dus een erg goed idee!

5. Geen suikerpieken

Ben je in de winter vaak enorm moe en wil je tijdens de warme maanden meer energie hebben? Dan is het handig om aardbeien in je dieet op te nemen. Aardbeien geven je namelijk precies de voedselbrandstof die je nodig hebt. De koolhydraten die ze bevatten, worden geleidelijk in je bloedbaan opgenomen. Aardbeien veroorzaken dus geen suikerpieken. Ze zorgen er (mede dankzij de koolhydraten en de vezels die ze bevatten) voor dat je door de dag heen energie behoudt, zonder tussendoor in te kakken.

Lees ook: Met deze tips kun je aardbeien zo lang mogelijk bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Unsplash, Didi Miam