Zo blijven ze het lekkerst

Zin in een gezonde, maar ook lekkere snack? Dan kun je je tegoed doen aan perziken. Het zomerfruit ligt al een tijdje in de winkel en ook de aanbiedingen schieten weer als paddenstoelen. Ben jij voor zo’n heerlijke mand vol perziken gegaan en weet je nu even niet wat je met al dat fruit aanmoet? Dan kun je ze het beste op deze manier bewaren.

Perziken die nog niet helemaal rijp zijn
Wanneer je een goede deal te pakken hebt wat perziken betreft, zou het kunnen dat het lage prijskaartje te maken had met het feit dat je fruit nog niet helemaal rijp is. Geen zorgen, je kunt ze dan over een paar dagen alsnog eten. Leg ze tussen die tijd op het aanrecht op kamertemperatuur. Was de vrucht nog niet en zorg dat de kant waar het steeltje zat onderop ligt.

Rijpe perziken
Wanneer je perziken al wat zachter zijn en zoet ruiken, kun je ze het beste meteen opeten. Maar die kilo perziken die je voor een habbekrats op de kop tikte op de markt, zijn niet zomaar achter de kiezen. In dit geval kun je het beste in de koelkast bewaren. De kou in de koelkast zorgt ervoor dat het rijpingsproces langzamer gaat waardoor je perziken nog wat langer goed blijven. Maar bewaar ze niet te lang in de koelkast. Dit zorgt er namelijk ook voor dat het vocht uit het stuk fruit wordt onttrokken.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay