Ingrediënten
  • 6 grote perziken, in plakjes gesneden (ongeveer een kilo)
  • Voor de vulling:
  • 110 gram suiker
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Snufje zout
  • Voor de topping:
  • 190 gram tarwebloem
  • 220 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 115 gram gesmolten boter
  • Vanille-ijs (optioneel)
70 min.
8 pers.

Zoet, zomers, en heerlijk met een bolletje ijs!

In de zomer heb je vaak geen zin in een zware taart. Maar wat als je wél iets te vieren hebt? Maak dan eens deze perzikkruimeltaart. Heerlijk voor een zomerse verjaardag, of gewoon als dessert op een warme zomeravond in de achtertuin met een wijntje erbij. Genieten!

Zo maak je de perzikkruimeltaart:

  • Verhit de oven voor op 190 °C.
  • Maak in een grote kom de perziken klaar. Doe de perziken, suiker, het citroensap, kaneelpoeder, gemberpoeder en zout. Schep of roer goed door elkaar.
  • Maak de topping: pak een middelgrote kom en meng hierin de bloem, bruine suiker, het zout en kaneelpoeder. Roer goed door.
  • Giet de gesmolten boter nu door het topping-mengsel en roer totdat het mengsel een grove, kruimelige textuur heeft.
  • Giet de perziken inclusief sap etc. in een bakvorm en verdeel over de bodem.
  • Bedek nu de perziken egaal met je kruimelmix.
  • Zet de taartvorm in de oven en bak tot de topping goudbruin is en de perziken bubbelen. Dit duurt op 190 °C ongeveer 45 tot 50 minuten.
  • Laat even afkoelen en serveer eventueel warm met een bolletje ijs.
  • Eet smakelijk!

Tip: Varieer ook eens met de soort ijs die je erbij serveert, of top je ijs met een beetje kaneel of karamel voor een heerlijke combinatie aan smaken!

Lees ook: Recept: tosti met brie en perzik

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 6 grote perziken, in plakjes gesneden (ongeveer een kilo)
  • Voor de vulling:
  • 110 gram suiker
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Snufje zout
  • Voor de topping:
  • 190 gram tarwebloem
  • 220 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 115 gram gesmolten boter
  • Vanille-ijs (optioneel)