11 juli 2022

Eet dit ijs niet op!

Het belooft een week met zomerse temperaturen te worden. Heb jij daarom afgelopen weekend alvast ijs gekocht van het merk Häagen-Dazs? Let dan even goed op. Er is namelijk een terugroepactie gaande voor het vanille-ijs van dit merk. 

Veiligheidswaarschuwing

Fabrikant General Mills heeft een belangrijke veiligheidswaarschuwing afgegeven voor het vanille-ijs van Häagen-Dazs. Er kunnen namelijk kleine hoeveelheden van gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide voorkomen in het vanille-extract. Dit middel is in Europa verboden om te gebruiken als gewasbeschermingsmiddel. Ethyleenoxide geldt daarnaast als kankerverwekkend. Hoewel er geen acuut gevaar is bij consumptie, kan veelvuldig eten van producten die verontreinigd zijn met ethyleenoxide op lange termijn wel degelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit is dan ook de reden dat het product wordt teruggeroepen.

Häagen-Dazs Vanilla

Heb jij ijs van dit merk in de vriezer liggen? Controleer de verpakking dan even goed voordat je het opeet. Het gaat om Häagen-Dazs Vanilla ijs 460 ml.

  • Streepjescode: 3415581101010
  • Houdbaarheidsdatum: 3/8/2022 tot en met 8/5/2023
  • Pints, mini cups en bulk met een houdbaarheidsdatum korter dan 21/5/2023

Vergoeding aanvragen

Heb jij dit ijs in huis? Het is misschien overbodig om te zeggen, maar de fabrikant raadt aan om het product niet te eten. Breng het product terug naar de winkel waar je het hebt gekocht, of gooi het zelf in de prullenbak. Via General Mills kun je een vergoeding aanvragen, vul daarvoor het volgende formulier in. En ook goed om te weten: alle andere smaken van het ijsmerk zijn gewoon veilig om te eten.

Lees ook: Lifehack: zo maak je simpel en snel de lekkerste ijskoffie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA, Productwaarschuwing, General Mills | Beeld: Unsplash