Redactie Kookfans

Het blijkt dus heel simpel te zijn

Het gebeurt ons ook regelmatig: staan we helemaal klaar in de keuken om lekker aan het bakken te slaan, vraagt het recept om boter op kamertemperatuur. Ondertussen is onze boter nog één hard blok vettigheid, rechtstreeks uit de koelkast. Maar we hebben nu een superhandig trucje ontdekt om binnen 2 minuten zachte boter te krijgen. Zónder het direct in de magnetron tot soep te smelten.

Zachte boter op kamertemperatuur

Iedereen die regelmatig in de keuken staat herkent zich ongetwijfeld in het bovenstaande verhaal. Hoewel het natuurlijk het állerbest zou zijn om vooraf boter uit de koelkast te leggen, blijven we dit toch regelmatig vergeten. Het is normaliter immers uit den boze om boter buiten de koeling te bewaren. Maar goed, als je dus aan het bakken slaat, óf als je simpelweg wilt zorgen dat je boter ‘s ochtends makkelijker op je boterham te smeren is, wat doe je dan? Wij hebben de oplossing!

Warmte

Zoals je waarschijnlijk al zag aankomen, heeft het alles te maken met warmte. Het probleem met boter is echter dat het al snel volledig smelt, en je dan met een soort botersoepje zit. Dat kán werken voor sommige recepten, maar vaak is het toch niet helemaal wat je wilt. De kunst is dus om de boter op een subtiele en gecontroleerde manier op te warmen.  Maar hoe pak je dat aan?

Dit is hoe het werkt

Australische YouTube-chef David Chilcott deelt in de onderstaande video de oplossing. Je pakt simpelweg een glas, warmt deze even goed op door deze te vullen met heet water. Laat het glas een minuutje staan tot deze opgewarmd is, en plaats deze vervolgens ondersteboven over de op te warmen boter. Door de warmte van het glas wordt de lucht verhit, en die zorgt dat de boter langzaam zacht wordt, zónder volledig te smelten. In ongeveer 2 minuten is je boter klaar voor gebruik.

Lees ook: Lifehack: zo geef je goedkope wijn snel en makkelijk een duur smaakje

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: David Chilcott | Beeld: Pexels, Markus Spiske