Een heerlijke cakerol met room en jam!

De Zwitserse cakerol is in de negentiende eeuw uitgevonden in Midden-Europa en niet in Zwitserland zoals de naam doet vermoeden. De luchtige cake met een lekkere aardbeienjam laag was vroeger bij ons een graag geziene gast en blij waren we ook toen we zagen dat je hem gemakkelijk zelf kunt maken!

Dit heb je nodig:

  • 35 gram boter
  • 75 gram boter + 1 theelepel
  • 75 gram bloem van zachte tarwe
  • 3 eiwitten
  • 4 eierdooiers
  • aardbeienjam
  • 250 ml slagroom

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 240 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een een pannetje en bestrijk het bakpapier met een gedeelte van de gesmolten boter. Doe eierdooiers in een kom en voeg 75 gram suiker toe. Mix vijf minuten. Spatel dan de gezeefde bloem erdoorheen. Klop de eiwitten stijf en voeg halverwege een theelepel suiker toe aan de eiwitten.

Spatel de eiwitten en de rest van de boter door de eierdooiers. Giet het beslag op de bakplaat en bak zeven minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en leg het gebak op een vlakke met olie bestreken ondergrond. Verwijder bakpapier, bedek het gebak met een theedoek en laat afkoelen. Klopt de slagroom met een beetje suiker stijf en bedek het gebak met een laag jam en een laag slagroom. Rol de cake op en doe deze een uurtje in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en snijd in dikke plakken. Eet smakelijk!

Beeld: videostill Bincy Chris