Met deze truc snijd je een watermeloen zonder mes

Heb je een heerlijke picknick-dag op de planning staan? Dan kun je maar beter goed voorbereid de deur uitgaan. De picknick-mand, het kleed en de lekkere hapjes en drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Toch gebeurt het vaak dat je bij aankomst erachter komt dat je een cruciaal item bent vergeten. Een mes om een watermeloen mee te snijden bijvoorbeeld…

Ook zonder mes kun je met deze tip gemakkelijk een watermeloen snijden.

Watermeloen

Watermeloen is een van de meest gekozen fruitsoorten voor een warme picknick-dag. Wist je dat dit hydraterende stuk fruit voor 90 procent uit water bestaat? Daarnaast bevat het onder andere ook veel vitaminen en mineralen als ijzer, vezels, kalium, vitamine C, lycopeen en bètacaroteen. Bètacaroteen is een antioxidant: deze beschermt de lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Genoeg reden om dit deze dorstlessende fruit mee te nemen op een gezellige, warme picknick-dag!

Snijden zonder mes

Dé manier om een watermeloen in stukken te snijden zonder mes is door een stuk flosdraad te gebruiken. Handig, want waarschijnlijk heb je altijd wel een stuk flosdraad in je handtas zitten. Door het zachte vruchtvlees kun je gemakkelijk met dit sterke stuk draad heen snijden. Je zal zien, binnen een paar seconden heb je je favoriete stuk fruit in makkelijke, eetbare stukken gesneden! Dat wordt optimaal genieten van een heerlijke picknick dus.

Bekijk hieronder de video met instructie:

Lees ook: Zo voorkom je dat vis vastplakt aan het barbecuerooster

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: 5 Minute Crafts | Beeld: PxHere