Christel

Pasta

Lekker makkelijk even opwarmen in de magnetron.

Pizza

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de pizza er een paar minuten in.

Risotto

Risotto is een gerecht dat er eigenlijk niet voor geschikt is om opnieuw op te warmen. Wil je het toch opwarmen? Dan kun je het doen door wat bouillon toe te voegen aan de rijst. Waarom dat moet en hoe het werkt? Dat lees je hier.

Rijst

Doe de rijst in een magnetronbestendige kom en voeg een paar druppels water toe. Zet daarna de kom in de magnetron, laat net zo lang in de magnetron staan tot de rijst heet is. Voor quinoa geldt hetzelfde.

Spareribs

Spareribs kun je op twee manieren opwarmen.
In de oven: verwarm de oven voor op 170 graden en doe de spareribs er zo’n 15 minuten in.
In de magnetron: doe de spareribs in een magnetronbestendige schaal en dek af met folie. Prik een paar gaatjes in de folie en zet de spareribs zo’n drie minuten in de magnetron.

Soepen

Soepen kun je op twee manieren opwarmen
In de pan: op een laag vuur rustig heet laten worden.
In de magnetron: doe de soep in een magnetronbestendig kommetje en roer om de 30 seconden tot de soep heet is.

Stoofvlees

Opwarmen van stoofvlees kan simpelweg door de pan weer op het vuur te zetten en door regelmatig te roeren.

Vis

Vis kun je ook op twee manieren opwarmen.
In de koekenpan: zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en leg de vis erin. Draai regelmatig. Let op: olie of boter toevoegen is niet nodig.
In de oven: verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de vis daarna zo’n 10 tot 15 minuten in de oven.

Wokgerechten

Doe wokgerechten in een wokpan of koekenpan en verhit op een hoog vuur. Blijf continu roeren tot het gerecht heet is.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is de reden waarom je boerenkool altijd moet masseren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels