16 november 2018
4 min.
35 pers.

Lekker voor vanavond!

Lekker eten willen we allemaal, maar lang in de keuken staan om je te buigen over een ingewikkeld recept is niet voor iedereen weggelegd. Ook ga je niet uitpakken als je niet zoveel tijd hebt. Dit recept voor kabeljauwfilet in tomaten-basilicumsaus maak je met maar een paar ingrediënten en schuif je lekker makkelijk in de oven.

Lekker en gezond!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Pel de knoflook en snijd in stukjes.
  • Haal de basilicum van de stengels en snijd de stengels zo fijn mogelijk.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de basilicumstengels en knoflook toe.
  • Schenk de passata in de koekenpan en laat 10 minuten op een laag vuur staan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met wat peper en zout.
  • Pak een ovenschaal die groot genoeg is voor de 4 stuks kabeljauw.
  • Schenk de saus in de ovenschaal en leg de filets voorzichtig op de saus.
  • Verdeel de rest van de blaadjes basilicum over de vis.
  • Zet de ovenschaal zo’n 15 minuten in de oven of tot de vis helemaal gaar is.

Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je zalmfilet in een romige saus met spinazie

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cooking with Napolina | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 kabeljauwfilets
  • 400 gram passata
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 15 gram basilicum
  • Zout en peper naar smaak