Ingrediënten
  • 4 meergranen afbakbroodjes
  • 450 gram zoete aardappelfrites (Aviko)
  • 4 rundvleesburgers
  • 1 avocado
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Citroensap naar smaak
  • Chillivlokken naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 40 gram rucola
  • Truffelmayonaise om te serveren
  • Blueband om in te bakken
16 november 2018
20 min.
2 - 4 pers.

Lekker snel!

Snel en makkelijk: op een drukke dag houden we daar ontzettend van. Wel is het belangrijk dat het gerecht wel smakelijk is en goed vult. Herkenbaar? Dan zijn deze rundvleesburgers met guacamole een echte aanrader!

Maak er een vegetarisch hapje van door de rundvleesburger te vervangen door een vegaburger.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Bereid de afbakbroodjes en de zoete aardappelfrietjes volgens de verpakking en verhit wat blueband in een koekenpan. Bak de burgers aan beide kanten bruin en laat daarna op een laag vuur staan voor zo’n 10 minuten.
  • Maak ondertussen de guacamole. Doe de avocado in een kom en prak dit zo fijn mogelijk. Snijd 1 van de vleestomaten zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan de avocado.
  • Voeg de ui, knoflook, citroensap, peper, zout en chillivlokken ook toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Snijd de afbakbroodjes doormidden en snijd de overgebleven vleestomaat in plakjes.
  • Smeer de guacamole op vier broodjes en leg op elk broodje een hamburger en verdeel de tomaat over de vier broodjes.
  • Leg als laatst wat rucola op de burgers en vouw het broodje dicht.
  • Serveer de burgers met de zoete aardappelfrietjes en met truffelmayonaise.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Gek op truffel? Dan maakt McDonald’s je erg blij met deze nieuwe burger

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 4 meergranen afbakbroodjes
  • 450 gram zoete aardappelfrites (Aviko)
  • 4 rundvleesburgers
  • 1 avocado
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Citroensap naar smaak
  • Chillivlokken naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 40 gram rucola
  • Truffelmayonaise om te serveren
  • Blueband om in te bakken