Christel

Restje rijst over? Geen probleem!

Voor velen is het maar al te herkenbaar: je ogen zijn groter dan je maag en dus kook je pasta voor een weeshuis. Geen probleem, die kliekjes gaan gewoon in een bakje en worden de volgende dag opgewarmd. De een warmt een kliekje op in de de magnetron, de ander kiest voor de koekenpan. Wil je het beste uit je eten halen? Dan kun je de volgende kliekjes het beste op deze manier opwarmen.

De volgende restjes kun je het beste op deze manier opwarmen.

Biefstuk

Biefstuk blijft het lekkerst als je deze op kamertemperatuur in de oven opwarmt. Verwarm de oven voor op 80 graden en bak de biefstuk zo’n 12 minuten.

Burrito

Even oprollen in aluminiumfolie en vervolgens opwarmen op 180 graden in de oven voor een paar minuten.

Falafal

Even opwarmen in de magnetron.

Gehakt

Doe het gehakt in een magnetronbestendige kom en verwarm het gehakt met intervallen van 30 seconden. Roer het gehakt na elke 30 seconden even door. Herhaal tot het heet is.

Kip

Gegrilde kip kun je prima opwarmen in de magnetron. Gebraden kip daarentegen, kun je het beste verwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de kip zo’n 10 á 15 minuten.

Patat

Patat kun je op twee verschillende manieren opwarmen.
In de koekenpan: verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de patat hierin. Draai regelmatig om.
In de oven: verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de patat hierop en bak 8 á 10 minuten. Draai de patat na 5 minuten even om.

Lees meer op de volgende pagina.

Pagina 1/2