Maayke

Boerenkool masseren? Ja, echt!

Boerenkool, wij Hollanders zijn er gek op. Meestal gebruiken we deze groente in onze oude, vertrouwde stamppot. Daarnaast is deze bladgroente ook perfect voor in een frisse salade of in een gezonde smoothie. Wil je het optimale uit deze groente halen? Geef het dan een ‘speciale’ massage voordat je ‘m bereidt.

Geloof het of niet, maar door boerenkool eerst te masseren haal je veel meer uit deze bladgroente.

Kooktips

Zo nu en dan komen er van die gekke kooktips voorbij, waarvan wij nog nooit eerder hadden gehoord. Een goed voorbeeld hiervan is dat we bijvoorbeeld bloemkool beter niet kunnen koken. Door bloemkool te koken gaan alle belangrijke voedingsstoffen verloren én stinkt het veel meer. Stomen of kort roerbakken is daarom een veel beter idee. Datzelfde geldt voor het bereiden van boerenkool, want door het eerst te masseren haal je veel meer uit deze bijzondere groente.

Boerenkool

Je vraagt je vast af: waarom zou je boerenkool masseren? Dat vroegen wij ons ook af. Maar het blijkt dat door de groente eerst te masseren, dit ten goede komt van de textuur en smaak. Zie je het gezonde nut wel in van deze groente, maar is het stiekem niet je favoriete groentesoort? Dan kan deze tip je daar misschien wel mee helpen! Boerenkool moet zich namelijk kunnen ontspannen om een optimale smaakbeleving te geven.

Masseren

Een goed ingrediënt dat je kan helpen bij het masseren van deze bladgroente, is het gebruik van (zee)zout. Snijd de bladeren van de stam van de boerenkool af en doe de kool in een kom. Voeg hier een scheut olijfolie aan toe, sprenkel er wat citroensap over en voeg een snufje zeezout toe. Masseer vervolgens de kool enkele minuten in de kom, net als je deeg zou kneden. De harde vezels in de kool worden door deze massage gebroken, wat de harde, grove textuur van deze bladgroente verzacht. Een betere textuur én een smaakvollere groente, wat wil je nog meer?

Lees ook: Deze simpele romige boerenkoolsoep word je nieuwe favoriete soep

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash