Nee, groene thee staat er niet tussen!

Er bestaat niets lekkerders dan de dag beginnen met een kopje thee. Of juist in de avond heerlijk op de bank kruipen met een dekentje, een goede serie en een grote mok. Van rooibos tot groene thee, de keuze is reuze. De een nóg gezonder dan de ander. Maar volgens expert Frances Largeman-Roth zijn dit de vier gezondste soorten thee, zo vertelt zij aan Real Simple.  

Kurkumathee met kaneel, gember, kardemom en zwarte peper

Het is een hele mond vol, maar deze thee is erg goed voor je. Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking, maar kan nogal bitter smaken. Daarom is de combinatie met kaneel, gember, kardemom en zwarte peper ideaal. Daarnaast geven deze ingrediënten de werking van curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma, een boost.

Zoethout-muntthee

“Niet alleen is de smaak van zoethout-muntthee heerlijk,” begint Largeman-Roth, ” het is ook nog eens een gezond suikervrij tussendoortje.” De smaak is door de combinatie van zoethout en munt lekker friszoet. Daarnaast heeft het een aantal gezondheidsvoordelen. Zo werkt munt ontstekingsremmend en helpt het je spijsvertering een handje.

Witte thee met hibiscus, rozenblaadjes, sinaasappel en mango

“Als ik een beetje cafeïne wil, drink ik vaak deze fruitige witte thee met hibiscus, rozenblaadjes, sinaasappel en mango”, vertelt Largeman-Roth. Misschien niet overal in de winkel te vinden, maar je kunt de thee natuurlijk ook zelf maken.

Thee met kamille, pepermunt, karwij, koriander en citroen

Nog een combinatie die supergezond voor je is. Deze theecombi met kamille, pepermunt, karwij, koriander en citroen werkt wonderen als je last hebt van een opgeblazen gevoel of problemen hebt met je darmen. “Zodra je merkt dat je daar last van hebt, neem dan wat slokken van deze thee. Binnen mum van tijd zul je je beter voelen”, aldus Largeman-Roth.

Lees ook: Probeer je de ware te vinden? Leer dan om het perfecte kopje thee te zetten!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash