5 handige tips voor het snijden van pompoen

Met deze tips wordt het snijden van pompoen een makkie

Het is herfst en dat kan maar één ding betekenen: het seizoen van de pompoen! Van pompoencheesecake tot een romige pompoenrisotto, wij kunnen niet wachten om de lekkerste gerechten met pompoen op tafel te zetten. Waar wij echter niet naar uitkijken, is het snijden van de pompoen. Gelukkig zijn daar wat handige tips voor. 

1. Pak een groot, stevig mes

Je kleine messen kun je beter bewaren voor de tomaten en komkommers. Voor pompoenen heb je het grotere geschut nodig. Gebruik daarom een groot en relatief zwaar koksmes van zo’n 20 centimeter lang. Zorg er tevens voor dat het mes goed geslepen is. Dit maakt het natuurlijk makkelijker om te snijden, terwijl het gewicht van het mes ervoor zorgt dat je meer controle hebt.

2. Begin bij de uiteinden

Het is belangrijk om eerst de uiteinden van de pompoen af te snijden, voordat je aan de rest begint. Door deze afgesneden zijden kun je de pompoen stabiel op een snijplank plaatsen. Hierdoor vliegt ‘ie niet alle kanten op als je te werk gaat. Dit maakt het snijden een stuk makkelijker.

3. Flespompoen? Snijd ‘m eerst bij de hals doormidden

Een flespompoen kun je het best eerst bij de ‘hals’ doormidden snijden. Zo krijg je twee kleinere stukken pompoen, die je veel makkelijker kunt snijden.

4. Verwarm ‘m in de magnetron

Is je pompoen echt te hard om helemaal te snijden? Snijd ‘m dan eerst een stukje in de lengte in, aan beide zijden. Verwarm de pompoen vervolgens zo’n vijf minuten in de magnetron. Hierdoor wordt deze een beetje zachter en wordt het dus makkelijker om er met je mes doorheen te komen.

5. Kook de pompoen in zijn geheel

Lukt het nog steeds niet om de pompoen te snijden? Dan zit er nog maar één ding op: kook ‘m in zijn geheel. Bijvoorbeeld in de oven of in een slowcooker. Helaas duurt dit wel iets langer, maar daarna zal je mes door de pompoen heen glijden.

Lees ook: Dit zijn de 5 redenen waarom je meer pompoen zou moeten eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash