Christel

Wij zetten kurkuma op ons boodschappenlijstje

Kurkuma is een van de ingrediënten die een Indiase curry zo lekker maken. Niet alleen is deze gele smaakmaker erg lekker, maar het is ook nog eens heel gezond. Wist je bijvoorbeeld dat deze gele specerij ontstekingsremmend werkt, je bloedsuiker verlaagt en je cholesterol in evenwicht brengt?

Genoeg redenen om regelmatig wat kurkuma te eten

Gezondheidsvoordelen
Kurkuma is niet alleen goed voor je bloedsuiker, maar het kan je huid reinigen en ontgiftigen. Niet zo gek dat veel mensen graag een gezichtsmasker maken van dit gele poeder. Ook verbetert de specerij je weerstand en kan het chronische vermoeidheid tegengaan. Wil je optimaal profiteren van de voordelen van kurkuma? Combineer het dan altijd met zwarte peper in je gerechten. Dankzij de peper kan je lichaam de specerij beter opnemen.

Gerechten
Ben je op zoek naar kurkuma, maar kun je dit niet vinden in de supermarkten? Het wordt ook wel (Indiase) geelwortel of koenjit genoemd. Geelwortel is heerlijk door curries, soepen en zelfs door smoothies. Wil je meteen een gerecht maken met kurkuma? Maak deze romige Indiase kip tandoori dan eens.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay