Redactie Kookfans

Zo maak je van een smerig wijntje toch een lekker drankje

We zijn dol op wijn, maar niet alle wijn is even lekker. En voor je dan tegen wil en dank zo’n Chateau Migraine wegwerkt: met deze tips maak je van elk glas wijn een succes.

Vieze wijn

Niet alle wijn is even lekker. Natuurlijk betekent een goedkope wijn niet direct dat je een fles bocht in huis haalt en een dure fles wijn is niet direct lekker. En smaken verschillen natuurlijk: wit of rood, zoet of droog – zoveel mensen, zoveel wensen. Maar als je nu een wijntje hebt dat gewoon echt niét te drinken is, wat doe je dan? Dan pas je één van de onderstaande trucjes toe, natuurlijk!

Tip 1: combineren kun je leren

Als je bij het wijnschap van je plaatselijke super of slijterij staat, dan zie je hier vaak kleine omschrijvingen van de wijnen bij. Hierbij wordt meestal ook benoemd bij elk soort eten je wijn goed past. En dat is niet voor niks. Een middelmatig wijntje til je namelijk naar een hoger niveau door deze met iets lekkers te combineren. Bij een rode wijn is het bovendien extra effectief om een maaltijd met veel paddestoelen of champignons te serveren. Probeer bijvoorbeeld eens deze romige champignonpasta! Ook kan pittig eten werken om de onaangename smaak van de wijn te verzachten.

Tip 2: voor een cent een topwijn

Een bijzonder handige lifehack: je kunt met een eurocent namelijk een glas teleurstellende wijn flink opfleuren. Het gaat dan vooral om wijn die behoorlijk naar sulfiet smaakt. Bijna elke wijn bevat dit stofje in meer of mindere mate, maar bij sommige wijnen neemt dit de smaak volledig over. En daar wordt niemand blij van. Gelukkig is er een handig trucje om dit te verhelpen. Het koperen laagje om muntjes van 1 tot en met 5 eurocent reageert namelijk met het sulfiet in de wijn. Hiermee wordt deze sulfietsmaak geneutraliseerd. Voilà!

Tip 3: variëren

Mochten de bovenstaande tips niet helpen, dan is nog steeds niet alle hoop verloren. Ga bijvoorbeeld eens na of je je wijn meestal gekoeld of juist niet gekoeld drinkt. Ook dit maakt namelijk een flink verschil. Merk je ook hier geen verschil? Tja. Je kunt altijd nog een lekkere sangria van maken, bijvoorbeeld deze sangria met Licor 43. En witte wijn? Genoeg heerlijke recepten voor te vinden. Bekijk dit recept voor een heerlijk Spaans stukje vis met witte wijnsaus maar eens. Genoeg opties, dus!

Lees ook: Onderzoek wijst uit: champagne is goed voor je huid en geheugen

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: DIY n Crafts | Beeld: Pexels