Ingrediënten
  • 400 gram heekfilet
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • 60 milliliter witte wijn
  • 60 milliliter visbouillon
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
2 min.
20 pers.

Om je vingers bij af te likken!

Heekfilet is mateloos populair in Spanje. Niet zo gek dat de Spanjaarden dan ook precies weten hoe je dit visje op z’n lekkerst kunt bereiden. Deze heekfilet maak je in slechts 20 minuten en is overheerlijk!

Ga jij dit binnenkort proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Snijd de heekfilet in 2 of 3 stukken en breng de stukken op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Leg de heekfilet in de pan met de gekruide kant naar beneden.
  • Draai de filets na 3 minuten om en bak de andere kant ook 3 minuten.
  • Haal de heekfilets uit de pan en doe vervolgens de knoflook in dezelfde pan.
  • Roer de knoflook door de pan en voeg de peterselie na 30 seconden toe.
  • Voeg de maizena toe en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Schenk de witte wijn bij het mengsel en roer net zo lang tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Voeg de visbouillon toe en roer opnieuw tot alles een geheel is geworden. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
  • Voeg de heekfilet toe en bak nog een minuut mee. Draai de heekfilet tussendoor even om.
  • Serveer de heekfilet met wat citroen.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Hartige banketstaaf

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill Spain on a Fork 

Ingrediënten
  • 400 gram heekfilet
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • 60 milliliter witte wijn
  • 60 milliliter visbouillon
  • 1 citroen, in plakjes gesneden