Fabiën

Schenk maar een glaasje bubbels in!

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat menigeen een fles champagne opentrekt. Drink jij wel eens een glaasje bubbels? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het drinken van champagne zou namelijk goed zijn voor je huid én je geheugen.

Decembermaand

Eigenlijk hebben we helemaal geen reden nodig om een flesje champagne open te ploppen, maar de portemonnee laat het helaas niet toe om dit te vaak te doen. De tijd van het jaar waarin we wel overgaan op bubbels is toch wel vaak de decembermaand. Een flesje poppen gaat er in coronatijd dan misschien wel anders aan toe, maar het is voor velen op oudejaarsdag traditie wanneer de klok twaalf uur slaat. En we kunnen je vertellen dat je ook nog eens goed het nieuwe jaar in gaat wanneer je een glaasje bubbels drinkt.

Goed voor je gezondheid

Zo blijkt uit onderzoek dat champagne goed is voor de huid. Het zou sommige huidtypes verbeteren en puistjes tegengaan. Is dat even mooi meegenomen! Daarnaast bevat champagne weinig calorieën, namelijk ongeveer 95 calorieën per glas, dus dit is een prima vervanging van bijvoorbeeld een glaasje wijn. Enne, het schijnt ook dat champagne de gezondheid van je hersenen verbetert. Als je drie glazen per week zou drinken, dan zou de kans op de ontwikkeling van dementie kleiner worden en zou het je geheugen verbeteren. Ook zou het goed voor de gezondheid van je hart zijn en de kans op hartziektes kunnen voorkomen. Proost!

Lees ook: Cocktailrecept: Feestelijke champagne margarita’s

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels