Christel

In een handomdraai op tafel!

Pompoenrecepten zijn bij ons niet aan te slepen. Zo probeerden we laatst het recept voor pompoenbrood uit en aten we ons misselijk aan pompoencheesecake. Hoewel het vaak helemaal niet moeilijk is om een poempoentaart of -cake te bakken, duurt het helaas wel even voordat deze klaar is. Gelukkig kun je dit voortaan voorkomen door een pompoentaartje in de magnetron te maken!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 Marie biscuits, verkruimeld
  • 1 theelepel gesmolten boter
  • 85 gram pompoenpuree
  • 1 ei
  • scheutje melk (ongeveer 1 eetlepel)
  • 30 gram bruine suiker
  • 1 theelepel pumpkin pie kruiden of kaneel
  • snufje zout
  • een halve theelepel vanille extract

Wat moet je doen?

  • Doe alle ingrediënten, behalve de biscuits, in een kom en klop dit tot er geen klontjes in het beslag zijn.
  • Roer de boter door de koekjes en doe dit vervolgens in een magnetronbestendige mok, druk het goed aan. 
  • Schenk daarna het pompoenmengsel in de mok.
  • Doe de mok twee minuten in de magnetron en controleer om de dertig seconden.
  • Haal de mok voorzichtig uit de magnetron en laat je pompoentaartje even afkoelen voor je ‘m eet.
  • Serveer met slagroom.

Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Boder Baking | Beeld: Videostill