Robby

Deze romige aardappelsalade is heel makkelijk om te maken

Aardappelsalade is een heerlijk gerecht waar je eindeloos mee kan variëren. De aardappelsalade vindt haar oorsprong in Duitsland en is geleidelijk aan door Europa verspreid. Elk land heeft daarom ook een eigen variatie op het gerecht en wij gaan een typisch Nederlandse maken! 

Iedereen in het gezin zal genieten van dit tijdloze recept en het is ook nog hartstikke makkelijk om te maken.

Dit volgende heb je nodig voor 4 personen

  • 600 gram aardappelen
  • 2 eieren (naar hoeveelheid salade, minstens 1)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • augurken naar smaak

Zo maak je het:

  • Kook de aardappelen gaar en snij in blokjes of schijfjes.
  • Kook de eieren 8 minuten.
  • Pak een kom en doe daar de aardappel in en snij het ei. Hussel goed door elkaar.
  • Strooi peper en zout over de aardappel en eieren.
  • Pak een kleiner kommetje en schep 4 eetlepels mayonaise erin.
  • Schep 2 eetlepels zure room door de mayonaise.
  • Schep de mosterd door de mayonaise en zure room.
  • Schep de suiker erdoorheen.
  • Snij de augurken (hoeveelheid naar smaak) klein en roer door de gemaakte ‘saus’.
  • Giet de saus over de aardappelen en eieren en meng goed door elkaar.
  • Smullen maar! Serveer met stokbrood.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Culy | Beeld: Videostill