Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 125 milliliter witte wijn
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram cheddar, geraspt of fijn gesneden
  • 2 eetlepels verse bieslook
Sabine
20 min.
3 - 4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 125 milliliter witte wijn
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram cheddar, geraspt of fijn gesneden
  • 2 eetlepels verse bieslook

Deze risotto ziet er goddelijk uit

Risotto maken is altijd even werk, maar wanneer je dan de eerste hap van die heerlijke plakkerige rijst neemt, weet je weer dat het de moeite waard was. Ook Nigella Lawson, bekend om haar vele kookboeken en -programma’s, houdt wel van een lekkere risotto op z’n tijd. Eentje die Nigella regelmatig in elkaar flanst? Deze risotto met cheddarkaas!

Zo maak je het:

  • Smelt de boter en olijfolie in een medium pan en voeg de lente-ui toe. Kook zachtjes tot de uitjes zacht zijn geworden.
  • Voeg de rijst toe en blijf een minuut lang roeren. Voeg daarna de wijn en mosterd toe en zet het vuur hoog. Blijf roeren tot de wijn is opgenomen door de risotto.
  • Zet het vuur op middelhoog en schenk daarna een gedeelte van de groentebouillon bij de risotto. Roer af en toe. Voeg weer wat bouillon toe wanneer het is opgenomen door de risotto. Blijf dit doen tot de bouillon op is en de risotto al dente is gekookt. Voeg daarna de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met verse bieslook.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Nigella | Beeld: Pixabay