Sabine
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 15 kersen (meer kersen kan ook)
  • 85 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 120 milliliter slagroom
  • 120 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram roomboter
  • Poedersuiker, ter garnering

En je hoeft er helemaal geen chefkok voor te zijn

Een taart maken die er een beetje gelikt uitziet, is soms best wel lastig. Vaak zakt je deeg toch weer in elkaar en heb je een raar uitziend stukje gebak. Lekker is-ie vaak gelukkig nog wel. Wil je echt een keer een lustopwekkende taart maken? Ga dan voor deze kersentaart. Makkelijk dat ’t is!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Ontpit de kersen (zie instructies in de onderstaande video).
  • Doe de bloem, suiker en het zout in een kom en roer even door.
  • Voeg de eieren toe en roer met een spatel tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Schenk de slagroom, melk en het vanille-extract bij het beslag en roer met een garde tot een egaal geheel.
  • Smelt de roomboter in een ovenbestendige, gietijzeren koekenpan (20 cm).
  • Haal de pan van het vuur als de boter volledig is gesmolten.
  • Verdeel de kersen in de koekenpan en schenk het beslag erbij.
  • Bak de cherry clafoutis gaar in 40 tot 45 minuten.
  • Serveer het dessert warm en met een beetje poedersuiker.

Tip: als je geen ovenbestendige koekenpan hebt, kun je de gesmolten boter in een (ronde) ovenschaal doen en daarna bakken.

Ook lekker: Rabarberkruimeltaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Nicko’s Kitchen