Robby
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram sperziebonen, gedopt
  • 1 paprika, in stukjes
  • 400 gram aardappels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 100 gram spekjes

Voor dit heerlijke gerecht heb je maar 1 pan nodig!

Heerlijk, gerechten die je in één pan kan maken. Scheelt je enorm veel gedoe in de keuken, afwas en het is gewoon lekker overzichtelijk.

En wij houden ervan om na het eten gewoon lekker met de benen omhoog op de bank te zitten zonder nog een enorme puinzooi in de keuken op te moeten ruimen. Waar wij ook van houden is lekker eten! Simpel, voedzaam en voor het hele gezin: deze sperziebonen-schotel heeft het allemaal. Wat ook fijn is dat het gerecht goedkope ingrediënten bevat, geen aanslag op je portemonnee dus! Ideaal, wij grijpen onze pen en boodschappenlijst er alvast bij. Jij ook?

Houd je niet van sperziebonen? Kies dan voor bijvoorbeeld broccoli of bloemkool.

Zo maak je het:

  • Bak de spekjes in een pan tot ze krokant zijn.
  • Ondertussen schil je de aardappels en snijd je ze in stukjes. Bak ze ongeveer 5 minuten in dezelfde pan als je de spekjes in hebt gebakken.
  • Voeg na 5 minuten de sperziebonen en ongeveer 200 ml water toe en laat dit ongeveer een kwartier op middelhoog vuur pruttelen totdat het vocht is verdampt.
  • Als het vocht is verdampt, voeg je de ui, paprika, rode peper en de kruiden toe. Bak dit ongeveer 2-3 minuten mee. Warm dan nog even de spekjes mee en klaar!

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Videostill