Naomi
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 plakken vers bladerdeeg (uit de koeling)
  • cherrytomaatjes
  • feta
  • mozzarellabolletjes
  • verse basilicum
  • parmaham
  • geraspte kaas
  • zalmblokjes
  • crème fraîche
  • tijm

Met dit gekke bladerdeeg recept maak je iedereen blij!

Soms worden er gerechten gemaakt in keukengerei waarvan je het niet verwacht. Zo ook deze ijsblokjesvorm. Je kan veel meer met zo’n vorm dan alleen ijsblokjes maken. Probeer het zelf!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg het eerste plakje bladerdeeg over de ijsblokjesvorm en druk het deeg in de gaatjes, zodat er holletjes ontstaan. Haal het overtollige deeg aan de zijkanten van de vorm weg.
  • Vul de holletjes met cherrytomaatjes en feta, mozzarella en basilicum, parmaham en geraspte kaas of zalmblokjes, crème fraîche en tijm.
  • Leg nu de tweede plak bladerdeeg over de gevulde holletjes, rol het plat met een deegroller en haal wederom het overtollige deeg van de zijkanten weg.
  • Zet de vorm 15 minuten in de koelkast en stort het deeg uit de vorm. Snijd de stukjes los en bak ze in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.

Gek op gebakken deeghapjes? Probeer ook deze recepten:

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Youtube | Beeld: Videostill