12 december 2017
Sabine

Wij weten nog niet of wij dit wel willen proeven

Mensen die cacao in de koffie al te ver vinden gaan, zullen helemaal de bibbers krijgen van deze bak pleur. Topkok Pierre Wind ontwikkelde een koffie met een bijzonder smaakje. En bijzonder, dat is-ie zeker… Maar of het ook lekker is?

Na lang experimenteren kwam de kok tot deze bijzondere koffiesmaak.

Koffiesmaak
Ben je gek op koffie en houd je wel van een beetje experimenteren met het cafeïnehoudende drankje? Dan heeft topkok Pierre Wind iets leuks voor je. Als allereerste ter wereld maakte hij namelijk koffie met groente- en fruitsmaak. Is dat wat je denkt dat het is? Ja, dat is het. Sinds deze week zijn de varianten bloemkoolkoffie, sinaasappelgemberkoffie, spruitjeskoffie en broccolikoffie verkrijgbaar in zijn restaurant Trammhuys in Voorburg.

Experimenteren 
Wind vertelt aan Nu.nl dat hij lang heeft gezocht naar de procedure om de bijzondere koffiesmaken te maken. Het gaat niet om enkel een aroma die hij door de koffie doet, maar échte groente- en fruitsoorten worden door de koffieprut vermengd. De kok is hiermee de allereerste ter wereld die een dergelijke koffie serveert.

Trammhuys
Het restaurant van Wind is een restaurant waar geïmproviseerd wordt tijdens het koken. Op aanwijzing van de gasten worden maaltijden in elkaar geflanst en de klant mag na afloop bepalen hoeveel ze hieraan uit willen geven. Het restaurant is alleen in het weekend open.

Lees ook: Dit is waarom je graag iets zoets wilt snacken bij de koffie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash